Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

F1: To αυτοκίνητο ασφαλείας (ΦΩΤΟ)

Η SLS AMG είναι παρελθόν με την AMG GT να είναι το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας για την αγωνιστική περίοδο του 2015.





 Αντικαθιστά ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της ασφάλειας στην ιστορία της Formula 1, την   μεγάλη της αδελφή, την SLS AMG, η οποία χαρακτηριζόταν από τον 6.2-λίτρων V8 κινητήρα της . Με την έλευση των νεότερων και  πιο ήσυχων φυσικά υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες V6 του 2014, το οκτώ-κύλινδρο σύνολο της SLS ήταν μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση. Η  νέα GTS AMG  υπόσχεται να παράγει εξίσου δυνατά ντεσιμπελ. Πώς το ξέρουμε αυτό; Η νεα GΤ S είναι εξοπλισμένη με ένα τροποποιημένο σύστημα εξάτμισης για μια ακόμα πιο εντυπωσιακό και συγκινητικό ήχο από την AMG. 










Όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ όπως και στο roadcar AMG GT S, με τον 4,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα να αποδίδει  με 510 ίππους, σε συνδυασμό με ένα επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και την κίνηση στους πίσω τροχούς, εκτοξεύοντας έτσι τις επιδόσεις με το  0-100 χλμ/ώρα να έρχεται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και τον περιοριστή της ταχύτητας να πέφτει στα 250 χλμ/ώρα.


 Όντας ένα αυτοκίνητο  ασφάλειας, τοποθετήθηκε ένας πορτοκαλί χρώματος φάρος στην οροφή για να σηματοδοτήσει όπου χρειαστεί, τοποθετημένος σε ειδικές κατασκευες από ανθρακονήματα. Για την ιστορία σας αναφέρουμε ότι τα πορτοκαλί φώτα δείχνουν ότι απαγορεύεται η προσπέραση, ενώ τα πράσινα φώτα δείχνουν το αντίθετο.Στη συνέχεια, υπάρχει μια κάμερα τοποθετημένη στο εσωτερικό, μια ειδική πινακίδα κυκλοφορίας και ουρά-φώτα, και έναν εξαιρετικό οδηγό τον Bernd Mayländer, ο οποίος είναι ο πιλότος του αυτοκινήτου ασφαλείας από το 2000.




 Η Mercedes  θα παρέχει επίσης στους αγώνες της F1, το ιατρικό αυτοκίνητο. Αυτό θα είναι το νέο AMG C63 Estate, το οποίο χρησιμοποιεί τον  ίδιο κινητήρα με την AMG GTS, αλλά εδώ το 0-
100 χλμ/ώρα  έρχεται στα 4.1 δευτερόλεπτα. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητοιατρικού εξοπλισμό, (αναπνευστήρες, απινιδωτές). Τέλος είναι εξοπλισμένο με  προσαρμοζόμενη ανάρτηση AMG, και φανταχτερή φώτα.

Επιμέλεια: Η.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου