Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Dakar 2015: Day 7

   Στο τέλος έφτασε και η 7η ημερα του Dakar χωρίς όμως απρόοπτα συνέχισαν και τα πληρώματα των αυτοκινήτων και των φορτηγών για τον τερματισμό της ειδικής, ενώ οι αναβάτες μτοσυκλετών και Quads είχαν ξεκούραση.


 Στα αυτοκίνητα, νικητής της ημέρας είναι ο TERRANOVA (ARG) με ΜΙΝI  ενώ στην γενική κατάταξη πρώτος είναι ο AL ATTIYAH (QAT) με ΜΙΝI και πίσω του ακολουθούν οι DE VILLIERS (ZAF) με ΤΟΥΟΤΑ και  ALRAJHI (SAU) με TOYOTA.
 Στα φορτηγά, νικητής της ειδικής είναι ο LOPRAIS (CZE) με MAN ενώ στην γενική κατάταξη πρώτος είναι MARDEEV (RUS) με KAMAZ, με δεύτερο τον KARGINOV (RUS) με KAMAZ και τρίτο τον SOTNIKOV (RUS) με KAMAZ, με την ρωσική κυριαρχία να προχωρά ασταμάτητη σχεδόν.
 Την 8η ημέρα του αγώνα τα πληρώματα θα εκκινήσουν από το Uyuni και θα τερματίσουν στο Iquigue  ξεκινώντας από υψόμετρο 4000 μέτρων και παραμένοντας εκεί για 500 χλμ περίπου, δοκιμάζοντας ανθρώπους και μηχανές σε αυτό το υψόμετρο και καταλήγοντας στα 800 μέτρα υψόμετρο στο τέλος της διαδρομής των 784 χλμ, συναντώντας κυρίως πετρώδες έδαφος, αλλά και χώμα αλλά και μεγάλο κομμάτι ασφάλτου προς το τέλος της διαδρομής.

Αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ

Επιμέλεια Η.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου