Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Dakar 2015: Day 5

 Απαιτητική η πέμπτη ημερα του Dakar για τους αναβάτες των μοτοσυκλετών και των Quads, χωρίς όμως απρόοπτα συνέχισαν τα πληρώματα για τον τερματισμό της ειδικής.




 Στα αυτοκίνητα, νικητής της ημέρας είναι ο VASILYEV (RUS) με ΜΙΝΙ και στην γενική κατάταξη προηγείται ο AL ATTIYAH (QAT) με ΜΙΝΙ και πίσω του ακολουθούν οι DE VILLIERS (ZAF) με ΤΟΥΟΤΑ και  ALRAJHI (SAU) με TOYOTA.
 Στις μοτοσυκλέτες τώρα νικητής της ειδικής είναι ο COMA (ESP) με KTM και στην γενική κατάταξη προηγείται ο οδηγός της ΗΟNDA, BARREDA (ESP) με δεύτερο τον COMA (ESP) και τρίτο τον CONCALVES (PRT), με KTM και HONDA αντίστοιχα.
  Στα φορτηγά, νικητής της ειδικής είναι ο NIKOLAEV (RUS) με KAMAZ ενώ στην γενική κατάταξη πρώτος είναι NIKOLAEV (RUS) με KAMAZ , με δεύτερο τον ο MARDEEV (RUS) με KAMAZ και τρίτο τον LOPRAIS (CZE) με MAN.
 Τέλος στα quad νικητής της ειδικής είναι ο  ο SONIK (POL) με YAMAHA,  ενώ στην γενική κατάταξη πρώτος είναι ο SONIK (POL) με YAMAHA με δεύτερο τον CASALE (CHL)και τρίτο τον LAFUENTE (URY) με YAMAHA και αυτοί.
  Σήμερα 6η ημέρα του αγώνα τα  πληρώματα θα εκκινήσουν από το Antofagasta  και θα τερματίσουν στο Iquique ξεκινώντας από υψόμετρο 900 μέτρων φτάνοντας στην αρχή της διαδρομής στα 1000 μέτρα και καταλήγοντας στα 700 μέτρα υψόμετρο στο τέλος της διαδρομής των 277 χλμ, συναντώντας κυρίως πετρώδες έδαφος, αλλά και άμμο σε μερικά σημεία της διαδρομής.



 Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ

Επιμέλεια: Η.Ν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου