Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Dakar 2015: Day 3

 Τρίτη ημέρα για τα πληρώματα στον αγώνα, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι σήμερα ήταν μια δύσκολη και επικύνδινη ειδική διαδρομή και αυτό οφείλεται στο υψόμετρο και τις πέτρες που υπήρχαν.



Σήμερα οι αγωνιζόμενοι κινήθηκαν από το San Juan προς στο  Chilecito ξεκινώντας από υψόμετρο 1000 μέτρων φτάνοντας στην μέση της διαδρομής στα 3500 μέτρα και καταλήγοντας στα 1200 μέτρα στο τέλος της διαδρομής των 220 χλμ, συναντώντας κυρίως πετρώδες έδαφος, με νικητή των αυτοκίνητων να ειναι ο Αργεντίνος TERRANOVA για άλλη μια διαδρομή.
 Έτσι πλεόν στα αυτοκίνητα προηγείται ο Al-ATTIYAH (QAT) με ΜΙΝΙ και πίσω του ακολουθούν οι DE VILLIERS (ZAF) με ΤΟΥΟΤΑ και  TERRANOVA (ARG) με ΜΙΝΙ.
 Στις μοτοσυκλέτες τώρα νικητής της ειδικής είναι ο WALKNER (AUT) με ΚΤΜ και στην γενική κατάταξη προηγείται ο οδηγός της ΗΟNDA, BARREDA (ESP) με δεύτερο τον CONCALVES (PRT) και τρίτο τον WALKNER (AUT), με HONDA και ΚΤΜ αντίστοιχα.
 Στα φορτηγά, νικητής της ειδικής είναι ο NIKOLAEV (RUS) με KAMAZ ενώ στην γενική κατάταξη πρώτος είναι ο NIKOLAEV (RUS) με KAMAZ, με δεύτερο τον STACEY (NLD) με IVECO  και τρίτο τον MARDEEV (RUS) με KAMAZ.
 Τέλος στα quad νικητής της ειδικής είναι ο  ο BONETO (ARG) με HONDA,  ενώ στην γενική κατάταξη πρώτος είναι ο SONIK (POL) με YAMAHA με δεύτερο τον AFUENTE (URY) και τρίτο τον HALPERN (ARG) με YAMAHA και αυτοί.
 Αύριο τα πληρώματα θα εκκινήσουν από το Chilecito και θα τερματίσουν στο Copiaco ξεκινώντας από υψόμετρο 2.500 μέτρων φτάνοντας στην αρχή της διαδρομής στα 3.300 μέτρα και καταλήγοντας στα 1200 μέτρα στο τέλος της διαδρομής των 315 χλμ, συναντώντας κυρίως πετρώδες έδαφος αλλά και μετά τα μισά της διαδρομής άμμο.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα  http://www.dakar.com/dakar/2015/us/stage-3/rankings/overall-bikes.html

Επιμέλεια: Η.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου